Qui som?
Empordàlia
Botiga Online - Productes de proximitat - Agrobotiga

Empordàlia - Cooperativa de Vi i Oli

Empordàlia és la unió de petits productors de la comarca de l’Empordà, que treballem la terra des de fa moltes generacions. El nostre compromís no és cap altre que saber reunir en cada ampolla bagatge i qualitat.

Elaborem Vins DO Empordà i Oli d’oliva extra verge (DOP Oli de l’Empordà).

Ens amara el vent de tramuntana, una geografia rocallosa, poca pluja generosa i la salabror del mar proper.

Formem una gran família que treballem un terrer d’oliveres centenària i ceps autòctons i antics tal i com els nostres avis i besavis ens van ensenyar, amb el respecte a la terra, seguint els mateixos valors i continuant el mateix camí per les generacions futures.

Història

La nostra història comença l’any 1947 amb la fundació de la cooperativa de Vilajuïga.

Més tard, l’any 1961 neix la cooperativa de Pau que s’uneix amb Roses. Totes neixen amb el mateix propòsit: treballar units per oferir un producte de qualitat que reflecteixi el caràcter d’aquesta terra.

Aquest mateix propòsit fa que al 2005 decidim unir-nos tots per crear el que és coneix com Empordàlia, un nom que ens representa a tots.

Empordàlia és el fruit de l’esforç de molts anys, el treball en equip i la voluntat de seguir aquest camí.

On ens trobem

La geografia d’Empordàlia és un mapa limitat. Localitzada a l’extrem nord-oriental de Catalunya, s’arrecera al nord al Pirineu. A llevant, els contraforts de la serra de Verdera, la badia de Roses, la Mediterrània. A migdia, la plana, fins a arribar als Aiguamolls. Cap a ponent, els penya-segats de la Garrotxa, la comarca veïna.

Quatre punts cardinals que contenen tres parcs naturals: el Paratge Natural d’interès nacional del massís de l’Albera, el Parc Natural marítimo-terrestre de Cap de Creus i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Aquest enclavament particular ens exigeix un respecte estricte pel medi i en garanteix la sostenibilitat.

A Empordàlia estem convençuts de la qualitat i la importància de les varietats autòctones de l’Empordà i per això la garnatxa i la carinyena són la base dels nostres vins.

L’Oli de Pau, d’oliva verge extra, que elaborem a Empordàlia, s’obté exclusivament d’olives de l’Empordà, on les oliveres centenàries són la base de la producció.

Tens un val regal per bescanviar?